Informační blog o aktuálním dění ve filatelii... poštovní známky, dopisnice, příležitostná poštovní razítka, filatelistické výstavy a veletrhy, a to nejen z Česka ...včetně odkazů na jednotlivé poštovní správy, národní filatelistické organizace a poštovní muzea.

2013/05/23

SLOVENSKO - Piešťany, 900 let

Zítra - 24. května 2013 - vydá akciová společnost Slovenská pošta příležitostnou obálku s natištěnou poštovní známkou hodnoty "T2 50 gr" k 900. výročí první písemné zmínce o městě Piešťany.


Obálka v levé obrazové části obsahuje motiv ze Starého kláštera v Piešťanoch - reliéf ze XIV. století s postavou sedícího panovníka mezi dvěma anděli. Na druhé straně obálky je natištěná známka doplněna známkovým "kuponem" s logem výročí. Autorem grafického řešení obálky je pan Adrian Ferda. Celina vychází v nákladu pouhých 3.100 kusů.


Obálku bude možné použít u příležitostné poštovní přepážky pošty "PIEŠŤANY 1", která bude používat příležitostné poštovní razítko v sobotu 1. června 2013.   

Lze oprávněně předpokládat, že (vzhledem k celkovému počtu vydaných kusů) správně poštovně použitá obálka s natištěnou známkou bude velmi vzácným poštovním materiálem.

Žádné komentáře:

Okomentovat