Informační blog o aktuálním dění ve filatelii... poštovní známky, dopisnice, příležitostná poštovní razítka, filatelistické výstavy a veletrhy, a to nejen z Česka ...včetně odkazů na jednotlivé poštovní správy, národní filatelistické organizace a poštovní muzea.

2013/05/30

RUSKÁ FEDERACE - Cyril a Metoděj

Jak jsme již na stránkách našeho blogu informovali, k připomenutí výročí Cyrila a Metoděje se připojilo několik poštovních správ. O vydání známky (aršíku) v Bělorusku jsme Vás již informovali v článku zde.

Ve stejný den - v pátek 24. května 2013 - vydala příležitostnou emisi "1150. výročí mise svatých věrozvěstů Cyrila a Metoděje ve slovanských zemích" i poštovní správa Ruské federace.


Aršík (rozměrů 95 x 95 mm) se zoubkovanou známkou nominální hodnoty 40,00 RUB (ruský rubl) je tištěn vícebarevným ofsetem, byl vydán v celkovém nákladu 360.000 kusů. Autorem grafického provedení kresby je pan G. Šiškin. 


Společně byla vydána i obálka prvního dne vydání (FDC) podlouhlého formátu (110 x 220 mm) s vylepeným aršíkem, tištěná ofsetem. Její celkový náklad je pouhých 5.000 kusů. 


Kromě připravovaného společného vydání známky (aršíku) České republiky, Slovenské republiky, Bulharské republiky a Státu Vatikán s tématem 1150. výročí příchodu Cyrila a Metoděje na Velkou Moravu, byla tato událost připomenuta ještě poštovní správou (kromě Ruské federace) Běloruska.

Žádné komentáře:

Okomentovat