Informační blog o aktuálním dění ve filatelii... poštovní známky, dopisnice, příležitostná poštovní razítka, filatelistické výstavy a veletrhy, a to nejen z Česka ...včetně odkazů na jednotlivé poštovní správy, národní filatelistické organizace a poštovní muzea.

2013/05/21

ČESKO - "Vlastní" známky za evropské peníze!

Právě dnes - v úterý 21. května 2013 - vydal státní podnik Česká pošta další vlastní známky. Tedy známky, které si objedná privátní subjekt. Tentokrát je objednavatelem "Litfilm - Literatura a film bez hranic", a jak dávají tušit loga různých "evropských" projektů, je vydání tiskového listu pořízeno za evropské peníze.


Celkem je vydáno 600 kusů tiskových listů, které obsahují celkem pět vzorů známek různých nominálních hodnot (3x "A" - tuzemské výplatné, 2x "E" - výplatné Evropa) v různém počtu. Tiskový list je v pořadí vydání již čtrnáctý, známky pak mají čísla od 0094 do 0098.


První známka (katalogové označení) VZ 0094 "Litfilm logo" je nominální hodnoty "A" a vychází v celkovém nákladu 4.800 kusů.


Druhá známka (katalogové označení) VZ 0095 "Litfilm logo" je nominální hodnoty "E" a vychází v celkovém nákladu 1.200 kusů.


Třetí známka (katalogové označení) VZ 0096 "Kolokvium amerických studií" je nominální hodnoty "A" a vychází v celkovém nákladu 4.800 kusů.


Čtvrtá známka (katalogové označení) VZ 0097 "Kolokvium amerických studií" je nominální hodnoty "E" a vychází v celkovém nákladu 1.200 kusů.


Pátá známka (katalogové označení) VZ 0098 "Konference pohledy odjinud" je nominální hodnoty "A" a vychází v celkovém nákladu 3.000 kusů.

O vlastním projektu "Literatura a film bez hranic: Dislokace a relokace v pluralitním prostoru" (číslo projektu: CZ.1.07/2.3.00/20.0150) se můžete dočíst více na tomto odkazu zde. Jeho hlavním řešitelem - jak vyplývá z webových stránek - je Prof. Phdr. Marcel Arbeit, Dr.


Univerzita Palackého v Olomouci v rámci Operačního programu Vzdělání pro konkurenceschopnost (vyhlašovatelem výzvy bylo Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy) na tento projekt požadovala celkovou částku ve výši 23.739.965,48 CZK.  Tuto částku také obdržela.

Z hlediska sběratelů - filatelistů je bezesporu dobře, že část peněz tohoto projektu (přesně 214.800,00 CZK) byla vyhozena tímto jistě příjemným způsobem, který může obohatit sbírky. Další úvahu na téma projektů, operačních programů... a Ministerstva školství zde nechci (a ani nebudu) dále rozvíjet...

Žádné komentáře:

Okomentovat