Informační blog o aktuálním dění ve filatelii... poštovní známky, dopisnice, příležitostná poštovní razítka, filatelistické výstavy a veletrhy, a to nejen z Česka ...včetně odkazů na jednotlivé poštovní správy, národní filatelistické organizace a poštovní muzea.

2013/05/05

ČESKO - Nové květnové známky

Ve středu 15. května 2013 budou vydány dvě nové emise - obě jedno známkové - nových poštovních známek České republiky. Co si tedy budeme moci zanedlouho koupit na přepážkách státního podniku Česká pošta? 


První emise vychází pod názvem "Technické památky: Vodní dílo Fláje". Kromě vlastní známky nominální hodnoty 14,00 CZK bude vydán i známkový sešitek, který bude obsahovat celkem osm známek a čtyři kupony s různými náměty.



Celková hodnota známkového sešitku bude "pouhých" 112,00 CZK. Na stranu druhou, pokud si budou sběratelé českých známek chtít uložit do svých sbírek všechny varianty kuponů a spojek z tohoto známkového sešitku, trochu si připlatí...


Druhou emisí je nově obnovená pod názvem "Pražský hrad", tentokrát s podtitulem "Paolo Cagliari "Veronese" (1528-1588): Portrét zlatníka a antikváře Johanna Jakoba Königa". Známka nominální hodnoty 25,00 CZK vychází v přepážkových listech o čtyřech známkách.

Žádné komentáře:

Okomentovat