Informační blog o aktuálním dění ve filatelii... poštovní známky, dopisnice, příležitostná poštovní razítka, filatelistické výstavy a veletrhy, a to nejen z Česka ...včetně odkazů na jednotlivé poštovní správy, národní filatelistické organizace a poštovní muzea.

2013/05/15

ČESKO - Nové známky na FDC a NL

Informaci o nově vydaných emisích, které vyšly právě dnešní den jsme na našem blogu zveřejnili již 5. května v článku zde.  Nyní pouze doplňuje vyobrazení obálek prvního dne vydání (FDC) a listů s nalepenou známkou (NL).


Obálka prvního dne vydání (FDC) emise "Technické památky - vodní dílo Fláje" byla vydána v nákladu 3.800 kusů. Její katalogové označení je 0763 FDC, prodejní cena v den vydání byla  21,00 CZK


Autorem návrhu je pan Adolf Absolon, Autorem rytiny je pan Martin Srb. Námětem obrazové části FDC je technický výkres přehrady - podélný řez přehradním tělesem.


List s nalepenou poštovní známkou má katalogové označení 0763 NL, list samotný je označen v levém spodním rohu rokem 2013, v pravém pak pořadovým číslem 7.




Obálka prvního dne vydání (FDC) emise "Pražský hrad" byla vydána v nákladu 3.700 kusů. Její katalogové označení je 0764 FDC, prodejní cena v den vydání byla  32,00 CZK



Autorem rytiny je pan Miloš Ondráček. Námětem obrazové části FDC je portrét Paola Caliariho, zvaného Veronese ze XVII. století.



List s nalepenou poštovní známkou má katalogové označení 0764 NL, list samotný je označen v levém spodním rohu rokem 2013, v pravém pak pořadovým číslem 8.

Žádné komentáře:

Okomentovat