Informační blog o aktuálním dění ve filatelii... poštovní známky, dopisnice, příležitostná poštovní razítka, filatelistické výstavy a veletrhy, a to nejen z Česka ...včetně odkazů na jednotlivé poštovní správy, národní filatelistické organizace a poštovní muzea.

2013/11/17

ČESKO (Praha) - Příležitostné poštovní razítko, aneb 100. výročí kanoistiky v Čechách...

V sobotu 23. listopadu 2013 bude na hlavní pražské poště v Jindřišské ulici "110 00 PRAHA 1" používáno příležitostné poštovní razítko. Událostí, ke které bude používáno je sté výročí kanoistiky v Čechách.


Kromě názvu pošty a data používání obsahuje text "100 LET KANOISTIKY V ČECHÁCH", který uzavírá horní část plochy razítka. Ve vnitřní části obsahuje čtyř řádkový text "MISTRYNĚ SVĚTA / Marta Pavlisová / Kohoutová / 1938" a portrét závodnice. Na mistrovství světa, které se v roce 1938 konalo ve švédském Vaxholm paní Marta Pavlisová zvítězila ve sprintu v kategorii "K" (kajak) na vzdálenost 2.600 metrů. Na tomto mistrovství skončilo Československo v medailovém pořadí jako třetí (dvě zlaté, jedna stříbrná, dvě bronzové) za prvním Německem a druhým Švédskem. 


Autorem grafického návrhu příležitostného poštovního razítka je pan Ing. Jaroslav Petrásek, razítko bude na hlavní pražské poště k dispozici dalších sedm dní, pro případné dodatečné otisky.

Žádné komentáře:

Okomentovat