Informační blog o aktuálním dění ve filatelii... poštovní známky, dopisnice, příležitostná poštovní razítka, filatelistické výstavy a veletrhy, a to nejen z Česka ...včetně odkazů na jednotlivé poštovní správy, národní filatelistické organizace a poštovní muzea.

2013/11/01

ČESKO (Plzeň) - První kosmonautka, aneb jak se z prosté venkovské dívky stala první kosmonautka světa

V pondělí - 18. listopadu 2013 - se v Ruském centru, umístěném v prostorách Západočeské univerzity v Plzni, od 17.00 hodin uskuteční přednáška pana Petra Fencla pod názvem "První kosmonautka".



Podtitul přednášky zní "...aneb jak se z prosté venkovské dívky stala první kosmonautka světa".


Vzhledem k tomu, že pan Per Fencl je významným sběratelem, návštěvníci přednášky budou moci shlédnout velmi zajímavé filatelistické materiály na dané téma. 

Příležitostná poštovní známka Československa, nominální hodnoty 2,00 CSK vydaná v rámci osmi známkové emise "Výzkum vesmíru" v roce 1964

Ruské centrum najdete v prostorách Západočeské univerzity v Plzni na adrese: Univerzitní 22, budova Fakulty aplikovaných věd (FAV), III. patro. Jsou zváni nejen příznivci kosmonautiky a filatelie.


Na závěrečném obrázku k této pozvánce je vyobrazena příležitostná poštovní dopisnice "Valentina Těreškovová, první žena ve vesmíru (1963), 50. výročí", která byla vydána jako 21. emise dopisnic PRESSFIL vydaná v roce 2013 (dne 6. června 2013). Dopisnici vydanou v omezeném nákladu s natištěnou známkou vzoru "Poštovní trubka" nominální hodnoty "A" je možno zakoupit na odkaze zde.


Žádné komentáře:

Okomentovat