Informační blog o aktuálním dění ve filatelii... poštovní známky, dopisnice, příležitostná poštovní razítka, filatelistické výstavy a veletrhy, a to nejen z Česka ...včetně odkazů na jednotlivé poštovní správy, národní filatelistické organizace a poštovní muzea.

2013/11/28

ČESKO (Havlíčkův Brod) - Mimořádná krátkodobá výstava a křest známky

V rámci včera - ve středu 27. listopadu 2013 - vydané emise "Umělecká díla na známkách" byla vydána příležitostná poštovní známka nominální hodnoty 30,00 CZK s obrazem "Zátiší s autorem" (z roku 1955) autora pana Bohuslava Reyneka (1892-1971), který je dnes v majetku Galerie výtvarného umění v Havlíčkově Brodě.


Její představení široké veřejnosti proběhne v pátek 29. listopadu 2013 v 15.30 hodin ve výstavních prostorách havlíčkobrodské galerie (na adrese: Galerie výtvarného umění v Havlíčkově Brodě, Havlíčkovo náměstí 18) .


V této souvislosti se galerie rozhodla uspořádat krátkodobou výstavu představující výběr z díla Bohuslava Reynka. Výstava potrvá od pátku 29. listopadu do neděle 1. prosince 2013 a bude vystaveno na třicet Reynkových grafických listů včetně Reynkova autoportrétu, který byl předlohou k vydané známce.


Zvětšit mapu


Žádné komentáře:

Okomentovat