Informační blog o aktuálním dění ve filatelii... poštovní známky, dopisnice, příležitostná poštovní razítka, filatelistické výstavy a veletrhy, a to nejen z Česka ...včetně odkazů na jednotlivé poštovní správy, národní filatelistické organizace a poštovní muzea.

2013/11/22

ČESKO (Plzeň) - Pozvánka na filatelistickou sobotu v Plzni

Zítra - v sobotu 23. listopadu 2013 - se uskuteční v Plzni "filatelistická" sobota. Dopoledne se koná filatelistická burza, po dvanácté hodině setkání poštovních historiků. Na obě akce jsme Vás na stránkách našeho blogu již zvali, přesto znovu uvádíme potřebné informace. A samozřejmě Vás do Plzně zveme...




V sobotu 23. listopadu 2013 se v Plzni uskuteční již tradiční podzimní výměnná schůzka (burza) pořádaná Klubem filatelistů v Plzni (KF 03-13). Burzu naleznete v prostorách areálu Střední průmyslové školy dopravní a Středního odborného učiliště dopravního (SŠD/SOUD) v Plzni na Lochotíně, na adrese Karlovarská třída 99. 



V těchto prostorách se již konalo několik desítek těchto akcí, a tak již účastníci dřívějších ročníků (ať jako návštěvníci, či jako prodejci) nebudou mít problém místo konání najít.


Burza se koná v sobotu 23. listopadu 2013 od 08.00 do 12.00 hodin. Stoly pro prodejce je možno objednat u pana Václava Nedvěda (telefon: +420 371 135 149), člena výboru plzeňského Klubu filatelistů.




V sobotu 23. listopadu 2013 se v Plzni uskuteční pravidelné "podzimní" setkání členů a příznivců Českomoravské společnosti pro poštovní historii (ČMSPH).


Setkání se uskuteční od 12.00 hodin v prostorách restaurace Penzionu Švejk na adrese: Klatovská třída 1204/125, 301 00 Plzeň (roh Dvořákovy ulice a Klatovské třídy), tramvají číslo 4 do zastávky „Dvořákova“.



Setkání nemá formální program, koná se v Penzionu Švejk pověstném výbornými špekovými knedlíky a plzeňským pivem. V rámci setkání proběhne neformální diskuse účastníků o poštovně-historických tématech, setkání s místními filatelisty i výměna materiálu. A samozřejmě dojde i na občerstvení místními specialitami (náklady si hradí každý účastník sám).



Záběr z loňského setkání Společnosti. Její předseda pan Libor Kunc těsně po zahájení setkání. To před ním je proslavený "Guláš feldkuráta Otto Katze se špekovým a houskovým knedlíkem". Fotografie: Jiří Neumann.

Setkání je otevřené nejen členům ČMSPH a Sekce polních pošt, ale i ostatním filatelistům a poštovním historikům.



Žádné komentáře:

Okomentovat