Informační blog o aktuálním dění ve filatelii... poštovní známky, dopisnice, příležitostná poštovní razítka, filatelistické výstavy a veletrhy, a to nejen z Česka ...včetně odkazů na jednotlivé poštovní správy, národní filatelistické organizace a poštovní muzea.

2013/11/29

ČESKO - Nový Pamětní list státního podniku Česká pošta

Ve středu 27. listopadu 2013 byl vydán v pořadí již třicátý osmý Pamětní list oddělení Známkové tvorby státního podniku Česká pošta. Jeho námětem je "Max Švabinský (1873-1962) - 90 let od narození".


Celkem bylo vydáno 1.900 kusů těchto listů (číslované od 0084001 do 0085900), prodejní cena ke dni vydání byla 30,00 CZK, katalogové označení PLZ 0038.


Na Pamětní list byla použita příležitostná poštovní známka z letošní emise "Umělecká díla na známkách" nominální hodnoty 35,00 CZK (katalogové označení 0794). Ta je "znehodnocena" (oražena) napodobeninou příležitostného poštovního razítka, tzv. kašetem. Sám vydavatel toto razítko označuje jako "pamětní razítko", tedy již v jeho názvu deklaruje to, že není poštovní!

Na tuto skutečnost zde upozorňujeme vzhledem k tomu, že někteří sběratelé (zejména zahraniční) mohou tento Pamětní list použít ve výstavním exponátu. A za vystavení materiálu oraženém "ne poštovním" razítkem mohou zbytečně přijít o body při hodnocení jejich exponátu!

Některé z nově vydaných i starších Pamětních listů vydávaných oddělením Známková tvorba státního podniku Česká pošta si můžete právě teď zakoupit v E-shopu NEWSPHILA na tomto odkazu zde.

Žádné komentáře:

Okomentovat