Informační blog o aktuálním dění ve filatelii... poštovní známky, dopisnice, příležitostná poštovní razítka, filatelistické výstavy a veletrhy, a to nejen z Česka ...včetně odkazů na jednotlivé poštovní správy, národní filatelistické organizace a poštovní muzea.

2013/01/03

ČESKO (Praha) - Pozvánka na odbornou přednášku

Dnes - ve čtvrtek 3. ledna 2013 - se v Praze v rámci XXXIII. cyklu odborných přednášek o poštovní historii a současnosti pořádaného Klubem filatelistů, sběratelů specializovaných oborů 00-15 uskuteční přednáška pana Josefa Fronce "Cartes maximum jako specializovaný obor filatelie".



Přednáška, doplněná ukázkami filatelistického materiálu se koná v sále "Dřevák", v prvním patře Domu PORTUS (občanské sdružení Život 90) v Praze 1, ulice Karolíny Světlé 18 (roh s ulicí Betlémskou), od 16.30 hodin.


Cartes maximum - neboli analogické pohlednice - jsou (velmi zjednodušeně řečeno) pohlednice, na jejichž obrazovou stranu je dolepena poštovní známka stejného či příbuzného námětu oražená (znehodnocená) denním či příležitostným poštovním razítkem. Ale to vše se dozvíte během přednášky...


Jak je již dobrou tradicí, jsou srdečně zváni všichni zájemci o filatelii a poštovní historii, a to jak členové, tak i nečlenové Svazu českých filatelistů. Využijte i Vy možnost zjistit něco víc o filatelii, sbírání známek a poštovní historii...

Žádné komentáře:

Okomentovat