Informační blog o aktuálním dění ve filatelii... poštovní známky, dopisnice, příležitostná poštovní razítka, filatelistické výstavy a veletrhy, a to nejen z Česka ...včetně odkazů na jednotlivé poštovní správy, národní filatelistické organizace a poštovní muzea.

2013/01/14

SLOVENSKO (Nitra) - Pozvánka na výstavu

Od čtvrtka 17. do pátku 25. ledna 2013 se ve slovenské Nitre uskuteční v místní Galerii Mlyny (nákupně-zábavní centrum na adrese: Štefánikova třída 61) výstava "20 let slovenské známkové tvorby". Přístupná je denně od 09.00 do 21.00 hodin.


Jejím organizátorem je akciová společnost Slovenská pošta, jako spolupracující instituce Poštovní muzeum a Svaz slovenských filatelistů (ZSF).


Slavnostní vernisáž výstavy se uskuteční ve vstupní hale Galerie Mlyny ve středu 16. ledna 2013 od 15.00 hodin. U příležitosti zahájení výstavy bude na poště "NITRA 3" po celý den používáno příležitostné poštovní razítko, zároveň bude otevřena během vernisáže příležitostná poštovní přepážka, kde budou nabízeny filatelistické materiály a známky Slovenské pošty (POFIS Bratislava). Samotná pošta "NITRA 3" se nachází přímo v nákupně-zábavním komplexu.


Na výstavě budou prezentovány všechny vydané slovenské poštovní známky - ta zatím poslední z 1. ledna 2013 má katalogové číslo 531! Dále obálky prvního dne vydání (FDC), a také výtvarné návrhy poštovních známek, které získaly ocenění v nejprestižnějších zahraničních soutěžích o nejkrásnější známky světa. Některá ocenění - diplomy a ceny, dnes součást sbírkového fondu Poštovního muzea v Banské Bystrici - budou rovněž vystavena.  


K výstavě byla s předstihem již 1. ledna 2013 vydána příležitostná celinová obálka s natištěnou známkou hodnoty "T1 50g". Prodejní cena obálky je 0,82 EUR. O jejím vydání jsme Vás již na stránkách našeho blogu NEWSPHILA již informovali.


Žádné komentáře:

Okomentovat