Informační blog o aktuálním dění ve filatelii... poštovní známky, dopisnice, příležitostná poštovní razítka, filatelistické výstavy a veletrhy, a to nejen z Česka ...včetně odkazů na jednotlivé poštovní správy, národní filatelistické organizace a poštovní muzea.

2013/01/25

SLOVENSKO (Hlohovec) - Vydání a inaugurace nové poštovní známky

Dnes - v pátek 25. ledna 2013 - vydává akciová společnost Slovenská pošta novou výplatní poštovní známku z emise "Kulturní dědictví Slovenska". 


Známka hodnoty 0,90 EUR pod názvem "Empirové divadlo v Hlohovci" (formátu 22 x 26,5 mm) je vydávána v nákladu 2.000.000 kusů, je na pošty distribuována v arších po sto kusech známek. Byla vytištěna rotačním ocelotiskem kombinovaným s hlubotiskem v akciové společnosti Poštovní tiskárna cenin Praha. Autorem výtvarného návrhu je akademický malíř pan Igor Piačka, rytinu provedl akademický malíř pan Martin Činovský. Katalogové označení známky je 0532.


Společně se známkou je vydávána i obálka prvního dne vydání (FDC). I v její levé obrazové části je použit architektonický motiv z hlohovského divadla. FDC byla vytištěna ocelotiskem z plochých desek v tiskárně TAB s.r.o. v Bratislavě v nákladu 3.100 kusů. Autorem výtvarného návrhu FDC je akademický malíř pan Igor Piačka, rytinu provedl pan Ĺubomír Žálec. Katalogové označení je 0532 FDC, prodejní cena je 1,80 EUR. 


Slavnostní inaugurace nové poštovní známky se uskuteční v Hlohovci právě dnes od 16.00 hodin v prostorách hotelu Jeleň (adresa: Náměstí svatého Michala v Hlohovci). V době od 15.30 do 17.00 hodin tam bude zřízena i příležitostná poštovní přepážka pošty "HLOHOVEC 1", kde bude používáno i příležitostné poštovní razítko.


Autorem příležitostného poštovního razítka pošty "HLOHOVEC 1" s textem "900 let / od první písemné zmínky / 1113-2013" je pan Roman Drgoň. Razítko bude na poště k dispozici ještě dalších sedm dní pro případné dodatečné otisky.  

Žádné komentáře:

Okomentovat