Informační blog o aktuálním dění ve filatelii... poštovní známky, dopisnice, příležitostná poštovní razítka, filatelistické výstavy a veletrhy, a to nejen z Česka ...včetně odkazů na jednotlivé poštovní správy, národní filatelistické organizace a poštovní muzea.

2013/01/19

SLOVENSKO - Ještě jednou Vánoce!

V pátek 16. listopadu 2012 vydala akciová společnost Slovenská pošta jedno známkovou emisi poštovních známek "Vánoce 2012". O jejím vydání, počtu vydaných materiálů jsme Vás již na stránkách našeho blogu informovali v článku "SLOVENSKO - Vánoce 2012. Nejkrásnější známka?" již 15. listopadu 2012.


Současně (ve stejný den) s touto emisí byla vydána pohlednice s natištěnou známkou se stejným tématem a stejnou nominální hodnotou.


Celou přední stranu vyplňuje původní obraz (větší velikosti) použitý jako hlavní obrazový námět známky. Jedná se o plátno malíře Josefa Ignáce Mildorfera (1719-1775) "Narození Ježíše", které se nachází ve Slovenské národní galerii v Bratislavě.


Grafickou úpravu příležitostné poštovní celiny (pohlednice s natištěnou známkou) provedl pan Adrian Ferda. Celkový náklad byl 7.000 kusů, prodejní cena byla stanovena na 0,80 EUR.

Žádné komentáře:

Okomentovat