Informační blog o aktuálním dění ve filatelii... poštovní známky, dopisnice, příležitostná poštovní razítka, filatelistické výstavy a veletrhy, a to nejen z Česka ...včetně odkazů na jednotlivé poštovní správy, národní filatelistické organizace a poštovní muzea.

2015/03/08

ČESKO (Plzeň) - Pozvánka na výstavu "Objevitelé neznámých dálek Jiří Hanzelka & Miroslav Zikmund"

Od úterý 10. března až do pátku 10. dubna 2015 se v plzeňské galerii "U Andělíčka" uskuteční filatelistická výstava doplněná fotografiemi "Objevitelé neznámých dálek Jiří Hanzelka & Miroslav Zikmund". 


Autorem výstavy je známý plzeňský sběratel, vystavovatel a cestoval pan ing. Emanuel Lukeš, který v rámci této výstavy shromáždil kromě materiálů filatelistických i zajímavé fotografie. 

V této souvislosti nabízíme jednu ze starších fotografií zveřejněných na našem blogu v roce 2012 (čtvrtek, 19. dubna). Jsou na ní (zleva) pánové: ing. Lumír Brendl (bývalý předseda Svazu českých filatelistů), ing. Emanuel Lukeš, ing. Miloslav Tupý (sběratel poštovní historie Spálenopoříčska a regionální badatel), a pan mgr. Jaroslav Maleček (tajemník Svazu českých filatelistů). Zajímavostí je, že fotografie je pořízena v galerii "U Andělíčka", tedy na místě, kde proběhne výstava.

Vernisáž výstavy se koná v pondělí 9. března 2015 od 17.00 hodin. Výstavu zahájí pan Jožka Osoba, předseda Klubu filatelistů 03-13 v Plzni, o kulturní doprovod se postarají žáci Základní umělecké školy Bedřicha Smetany v Plzni-Lobzích.


Galerii "U Andělíčka" naleznete v Plzni ve Veleslavínově ulici číslo 30. Otevírací doba je pondělí až pátek od 13.30 do 17.00 hodin.

Žádné komentáře:

Okomentovat