Informační blog o aktuálním dění ve filatelii... poštovní známky, dopisnice, příležitostná poštovní razítka, filatelistické výstavy a veletrhy, a to nejen z Česka ...včetně odkazů na jednotlivé poštovní správy, národní filatelistické organizace a poštovní muzea.

2015/03/24

ČESKO - Emise "Mistrovství světa v ledním hokeji"

Ve středu 15. dubna 2015 bude vydána nová emise českých poštovních známek "Mistrovství světa v ledním hokeji". Jeho již 79. ročník se uskuteční v termínu od 1. do 17. května 2015 v České republice, v Praze a Ostravě.


Příležitostná poštovní známka (katalogové označení 0844) je nominální hodnoty 30,00 CZK (výše poštovného odpovídá sazbě za obyčejný dopis do hmotnosti 50 gramů zaslaný prioritně do mimoevropských zemí - Zámoří). Je distribuována v přepážkových listech o padesáti známkách, výtvarný návrh provedla paní Kateřina Podoláková.


Grafické řešení plochy známky spočívá v hokejkách, které jsou umístěny ve třech sloupcích, přičemž každá má na sobě nakreslenou vlajku státu, který se mistrovství účastní.
První sloupec (shora dolů, pět týmů): Dánsko (B), USA (B), Finsko (B), Norsko (B), a Francie (A).
Druhý sloupec (shora dolů, šest týmů): Německo (A), Bělorusko (B), Rusko (B), Rakousko (A), Slovensko (B), a Česko (A).
Třetí sloupec (shora dolů, pět týmů): Švýcarsko (A), Lotyšsko (A), Slovinsko (B), Švédsko (A), a Kanada (A).
Název státu "ČESKÁ REPUBLIKA" je při levém okraji známky, text "MS V LEDNÍM HOKEJI 2015" a nominální hodnota "30 Kč) jsou umístěny v pravém horním rohu.


První skupina osmi hokejových týmů (A) bude hrát své zápasy v Praze, v O2 Aréně (použitá fotografie - wikipedia, autor: Honza Groh "Jagro").


Druhá skupina osmi hokejových týmů (B) bude hrát své zápasy v Ostravě, v ČEZ Aréně (použitá fotografie - wikipedia, autor: Michal Klajban).

V seznamu připravovaných příležitostných poštovních razítek k dnešnímu dni (24.03.2015) státní podnik Česká pošta na květen žádné razítko v souvislosti s pořádáním Mistrovství světa v hokeji 2015 neuvádí, tudíž zřejmě nebude žádné používáno.

Žádné komentáře:

Okomentovat