Informační blog o aktuálním dění ve filatelii... poštovní známky, dopisnice, příležitostná poštovní razítka, filatelistické výstavy a veletrhy, a to nejen z Česka ...včetně odkazů na jednotlivé poštovní správy, národní filatelistické organizace a poštovní muzea.

2013/07/13

ČESKO (Vyšší Brod) - Další akce česko-rakouské Zemské výstavy


Po slavnostním zahájení výstavy grafických návrhů pana Miloše Ondráčka na známku Závišův kříž dne 1. června 2013 (tato výstava potrvá až do 31. října letošního roku), po předvedení osmdesáti bloku prvních novinových známek světa - tzv. Modrých Merkurů - od 28. do 30. června 2013, se plánuje v rámci česko-rakouské Zemské výstavy v Poštovním muzeu ve Vyšším Brodě akce třetí.


Tou bude slavnostní jízda poštovního dostavníku na trase z českého Vyššího Brodu do rakouského města Bad Leonfelden, ke které dojde již za čtrnáct dní - v sobotu 27. července 2013


Poštovní dostavník, který v druhé polovině XIX. století brázdil silnice poštovních okrsků podorlického města Žamberk, vyjede na svou mezinárodní jízdu z Vyššího Brodu do rakouského městečka Bad Leonfelden v 10.00 hodin ráno. Zápřež budou tvořit čtyři starokladrubští bělouši s kočím a doprovodem v dobových uniformách poštovních poslů.


Poštovní muzeum vydá u příležitosti slavnostní jízdy příležitostnou dopisnici s obrazovým motivem žamberského poštovního dostavníku. Dne 27. července 2013 bude v pobočce Poštovního muzea Vyšší Brod zřízena příležitostní poštovní přepážka pošty "382 73 VYŠŠÍ BROD", na které se bude používat příležitostné poštovní razítko k této akci.

Žádné komentáře:

Okomentovat