Informační blog o aktuálním dění ve filatelii... poštovní známky, dopisnice, příležitostná poštovní razítka, filatelistické výstavy a veletrhy, a to nejen z Česka ...včetně odkazů na jednotlivé poštovní správy, národní filatelistické organizace a poštovní muzea.

2013/07/06

ČESKO (Nedvědice) - Příležitostné poštovní razítko

Od pátku 5. července do pondělí 8. července 2013 je na příležitostné poštovní přepážce pošty "592 62 NEDVĚDICE" používáno příležitostné poštovní razítko.


Městys Nedvědice se nachází v podhradí hradu Pernštejna, v okrese Brno-venkov (do 31. prosince 2004 spadal do okresu Žďár nad Sázavou), který je součástí Jihomoravského kraje. První písemná zpráva o obci (vesnici) je z roku 1350, její nejvýznačnější dominantou je dnes kostel svaté Kunhuty, který pochází z XV. století.


A právě tato dominanta tvoří hlavní obrazovou část příležitostného poštovního razítka. Ta je uzavřena do textu "SLAVNOSTNÍ KŘEST KNIHY NEDVĚDICE NA STARÝCH POHLEDNICÍCH", přičemž název obce "NEDVĚDICE" je vyryt s většími typy písma a tak zároveň tvoří i název pošty.
Razítko navrhl pan Miloslav Bláha, který jej i naprosto mistrně vyryl. Je velmi pravděpodobné, že vzhledem ke grafickému provedení bude jedno z nejkrásnějších v letošním roce.

Žádné komentáře:

Okomentovat