Informační blog o aktuálním dění ve filatelii... poštovní známky, dopisnice, příležitostná poštovní razítka, filatelistické výstavy a veletrhy, a to nejen z Česka ...včetně odkazů na jednotlivé poštovní správy, národní filatelistické organizace a poštovní muzea.

2011/08/13

ČESKO - Vyjdou nové dopisnice s přítiskem (POSTFILA)

Na den 31. srpna 2011 je plánováno vydání i dvou nových dopisnic s přítiskem POSTFILA. 
Zbývá dodat, že ve stejný den vyjdou nové poštovní známky (celkem tři emise), jedna výplatní (Wolfgang Amadeus Mozart) a dvě příležitostné (Mistrovství světa ve volejbale mužů, Ochrana přírody "Šumava - biosferická rezervace UNESCO"), dále dvě nové poštovní příležitostné dopisnice, a příležitostné poštovní dopisnice s přítiskem PRESSFIL.

První z dopisnic vychází u příležitosti již XIV. mezinárodního veletrhu SBĚRATEL, který se koná od 8. do 10. září 2011. Autorem grafického návrhu levého pole dopisnice je Zuzana Polívková, námětem pejsek s kočičkou sledující hvězdy na obloze, v pozadí se siluetou Týnského chrámu a průčelí domů ze Staroměstského náměstí. Nominální hodnota dopisnice je "A" (tuzemské výplatné, v době vydání ekvivalent 10,00 CZK), náklad: 5.700 kusů, prodejní cena dopisnice 15,00 CZK.


Druhá vychází u příležitosti 90. výročí založení Klubu filatelistů v Jindřichově HradciAutorem grafického návrhu levého pole dopisnice je Ota Šamal, námětem kompozice siluety zámku, dominanty náměstí – morového sloupu s barokním sousoším Nejsvětější Trojice a motivu historického poštovního dostavníku z dopisnice vydané k Jubilejní výstavě poštovních známek z roku 1927. Nominální hodnota dopisnice je "A" (tuzemské výplatné, v době vydání ekvivalent 10,00 CZK), náklad: 3.600 kusů, prodejní cena dopisnice 15,00 CZK.   



Žádné komentáře:

Okomentovat