Informační blog o aktuálním dění ve filatelii... poštovní známky, dopisnice, příležitostná poštovní razítka, filatelistické výstavy a veletrhy, a to nejen z Česka ...včetně odkazů na jednotlivé poštovní správy, národní filatelistické organizace a poštovní muzea.

2011/08/21

ČESKO (Praha) - Pozvánka na přednášku

Prázniny pomalu končí a zanedlouho začne nový školní rok. Většina z nás - dospělejších filatelistů - má již školní léta dávno za sebou, ale proč si neobnovit některé filatelistické či poštovně-historické pojmy, případně se dozvědět i nové informace. 

Ve čtvrtek - dne 1. září 2011 - pořádá Klub filatelistů 00-15 (Klub sběratelů specializovanch oborů) od 16.30 hodin v sále "Dřevák" v I. patře Domu Portus (patřícímu občanskému sdružení Život 90) na adrese: ulice Karoliny Světlé 18 (roh s ulicí Betlémskou) v Praze 1, další z odborných přednášek.

 
Tentokrát na téma "Sběratelské zajímavosti československých a českých obálek prvního dne vydání (FDC)" v podání pana Pavla Aksamita. Zároveň touto přednáškou "startuje" již XXXII. cyklus přednášek o poštovní historii a současnosti.



Přednáška samotná se dotkne mnoha pojmů, které v této souvislosti používáme: samotný pojem FDC, úředně vydané československé FDC, vlastní artributy FDC (obálka, kresba, známky, razítka), poštovní použití a sběratelské možnosti.
 

Na vlastní schůzce Klubu filatelistů (od 16.00 hodin) i na pozdější přednášce jsou samozřejmě (kromě "domácích" členů KF) vítáni všechni zájemci o filatelii a poštovní historii - vstup je volný. Pro účastníky bude připravena káva, čaj a minerálka.


Za informaci o této akci děkujeme Ing. Provoslavu Kukačkovi, jednateli a správci klubové e-mailové schránky Klubu filatelistů 00-15. Zároveň jako malou pozvánku přikládáme čtyři nové FDC České pošty s.p., které vyjdou v rámci emise "Ochrana přírody: Šumava - biosférická rezervace UNESCO" o den dříve. Celkový náklad těchto FDC je 4.200 sérií.

Žádné komentáře:

Okomentovat