Informační blog o aktuálním dění ve filatelii... poštovní známky, dopisnice, příležitostná poštovní razítka, filatelistické výstavy a veletrhy, a to nejen z Česka ...včetně odkazů na jednotlivé poštovní správy, národní filatelistické organizace a poštovní muzea.

2011/08/19

ČESKO - Nová příležitostná dopisnice

Dle sdělení organizačního výboru "První česko-slovenské filatelistické výstavy Vysoké Mýto 2011" bude dne 5. října 2011 vydána Ministerstvem průmyslu a obchodu České republiky příležitostná poštovní dopisnice nominální hodnoty "E" (výplatné Evropa, ekvivalent 20,00 CZK),  která propaguje tuto výstavu.

V adresní části dominuje natištěná "známka" s obrazem Alfonse Muchy, v obrazové části v horním poli pohled na "filatelistické náměstí" (motiv plakátu výstavy), v prostředním loga obou filatelistických Svazů (SČF a ZSF), v dolním poli detail pomníku padlým vojákům 30. pěšího pluku Aloise Jiráska.


Během výstavy samotné bude možno dopisnici "doplnit" příležitostným poštovním razítkem, případně ji zaslat se službou doporučeně a s vylepenou příležitostnou R-nálepkou.

Žádné komentáře:

Okomentovat