Informační blog o aktuálním dění ve filatelii... poštovní známky, dopisnice, příležitostná poštovní razítka, filatelistické výstavy a veletrhy, a to nejen z Česka ...včetně odkazů na jednotlivé poštovní správy, národní filatelistické organizace a poštovní muzea.

2011/08/27

ČESKO - Plzeňský klub filatelistů osiřel...

V pondělí 22. srpna 2011 zemřel předseda plzeňského klubu filatelistů 03-13 pan Josef Kotek. Ve funkci předsedy klubu byl již od přelomu století, sběratelsky - filatelisticky - jej máme v paměti jako dlouholetého vystavovatele sbírky Egypt.


Ve své dlouholeté funkci předsedy jednoho z největších filatelistických klubů v České republice (podle údajů SČF z roku 2004 měl plzeňský Klub 310 členů) se snažil o zviditelnění Klubu v západočeské metropoli pořádáním propagačních výstav i různých dalších akcí, ať již přímo souvisejícími s klubem či nikoliv (příležitostná razítka, kašety, křty známek, příležitostné poštovní dopisnice). Z tohoto pohledu byly důležité "devadesátiny" plzeňského Klubu v roce 2009.


Poslední fotografie dokládá asi nejplépe Josefa Kotka - filatelistu. Tentokrát během křtu příležitostné poštovní známky "Karel Klostermann" v roce 2008 s pamětním listem vydaným k této příležitosti.


Žádné komentáře:

Okomentovat