Informační blog o aktuálním dění ve filatelii... poštovní známky, dopisnice, příležitostná poštovní razítka, filatelistické výstavy a veletrhy, a to nejen z Česka ...včetně odkazů na jednotlivé poštovní správy, národní filatelistické organizace a poštovní muzea.

2011/08/29

ČESKO (Havířov) - Pozvánka na výstavu

Od 30. srpna do 2. října 20011 se v havířovské Galerii Maryčka (pod hlavičkou Kulturního domu Petra Bezruče) na adrese Hlavní třída 31a (Havířov-město) uskuteční - v souvislosti s probíhajícím Mistrovstvím Evropy ve floristice - výstava "Květy na známkách". Výstava bude otevřena od pondělí do pátku, vždy od 12.00 do 18.00 hodin.


Pro návštěvníky budou připraveny ukázky z exponátů známé a úspěšné mladé vystavovatelky Pavlíny Ondrejkové a dalších sběratelů na téma květin či květinových motivů. Když už mluvíme o Pavlíně Ondrejkové - bude vystavena část z exponátu "Národní přírodní rezervace (NPR) Čertoryje - floristické poměry" (tři výstavní rámy), a "Zelená lékárna" (dva výstavní rámy). Shlédnutí lze jednoznačně doporučit všem, kteří by chtěli začít svou námětovou sbírku připravovat k vystavení a vytvořit tak výstavní exponát - dostanou zde "malou" či "trochu velkou" školu o tom, jak by takový exponát měl vypadat - co do výběru materiálů, či grafického zpracování.


A pro ostatní ještě další filatelistická pozvánka. Pošta "736 01 Havířov 1" od středy 31. srpna do čtvrtka 1. září 2011 používá ruční příležitostné razítko k probíhajícímu "Mistrovství Evropy ve floristice EUROPA CUP 2011" s vyobrazením květu strelicie. Tedy dalším motivem do sbírek s námětem květin...

Žádné komentáře:

Okomentovat