Informační blog o aktuálním dění ve filatelii... poštovní známky, dopisnice, příležitostná poštovní razítka, filatelistické výstavy a veletrhy, a to nejen z Česka ...včetně odkazů na jednotlivé poštovní správy, národní filatelistické organizace a poštovní muzea.

2011/08/15

ČESKO - Nová razítka k vydaným dopisnicím

Jak jsme již na těchto stránkách zmínili, vyjdou 31. srpna 2011 dvě nové příležitostné dopisnice České republiky. K nim chystá Česká pošta s.p. používání příležitostných poštovních razítek.

První razítko je určené k propagaci vydání příležitostné poštovní dopisnice "Český les v Izraeli" nominální hodnoty "Z". Bude používáno na poště "110 00 PRAHA 1" v období od 31. srpna do 7. září 2011. Jeho motivem jsou opět nic neříkající hvězdičky, stejně jako v případě vlastní dopisnice. Jedním výrazem "promarněná příležitost" na pokračování. Pokud pro razítka v letošním roce bude vypsána soutěž i o nic neříkající razítko, pravděpodobně je zde téměř jednoznačný kandidát na vítěze. 


Druhé razítko bude bezesporu velmi vhodným doplněním příležitostné poštovní dopisnice "60. výročí zahájení výroby vozítka Velorex" nominální hodnoty "A", která vychází rovněž 31. srpna 2011. I toto razítko bude v používání na pražské hlavní poště "110 00 PRAHA 1", a to od 1. do 8. září 2011. V jeho obrazové části je vtipně zobrazena záď vozítka Velorex "ověnčená" názvem pošty a datem používání. Zřejmě i samotný otisk razítka bude mezi námětovými sběrateli velmi vyhledáván.

Žádné komentáře:

Okomentovat