Informační blog o aktuálním dění ve filatelii... poštovní známky, dopisnice, příležitostná poštovní razítka, filatelistické výstavy a veletrhy, a to nejen z Česka ...včetně odkazů na jednotlivé poštovní správy, národní filatelistické organizace a poštovní muzea.

2014/01/19

ČESKO - Známka s kupony pro personifikaci

V pondělí 20. ledna 2014 vyjde - kromě obvyklé emise "Tradice české známkové tvorby" - ještě další známková emise. Tentokrát se bude jednat o jednu známku "Pro štěstí" nominální hodnoty "A" (v den vydání ekvivalent 13,00 CZK, výplatné za standardní dopis v tuzemsku do hmotnosti 50 gramů), vydávanou v upravených tiskových listech (UTL) o devíti známkách a dvanácti kuponech, které jsou určeny pro personifikaci.


Známku s motivem sedícího psíka okusujícího čtyřlístek (rozměru obrazové části 23 x 30 mm) navrhl pan Jiří Slíva, její katalogové označení je 0796. Upravené tiskové listy (UTL) s 9 známkami a 12 kupony jsou tištěny plno barevným ofsetem v akciové společnosti Poštovní tiskárna cenin Praha.
Část nákladu je vytištěna s prázdnými kupony, které budou dodatečně personifikovány dle požadavků zákazníků (objednavatelů). Na 9 hlavních kuponech je k datu vydání vytištěn sedící pejsek přivázaný k lampičce vodítkem s otevřenou knihou u nohou (K1). Na postranních kuponech v pravé části UTL jsou na horním kuponu čtyřlístky ve váze (K2) a na prostředním a dolním kuponu je zobrazen čtyřlístek (K3).


Současně se známkou bude vydána v nákladu 3.700 kusů i obálka prvního dne vydání (FDC), s katalogovým označením 0796 FDC. Obálka v obrazové části s námětem pejska sedícího na malířské paletě je tištěna ofsetem, její prodejní cena v den vydání bude 27,00 CZK


Dále bude vydán i list s nalepenou poštovní známkou (NL), katalogové označení 0796 NL. List je v levém spodním rohu označen letopočtem "2014" - rokem vydání, v pravé spodní části pak písmenem "A" - prvním písmenem abecedy, označujícím začátek řady výplatních poštovních známek. Prodejní cena listu s nalepenou výplatní známkou bude v den vydání 15,00 CZK.


Žádné komentáře:

Okomentovat