Informační blog o aktuálním dění ve filatelii... poštovní známky, dopisnice, příležitostná poštovní razítka, filatelistické výstavy a veletrhy, a to nejen z Česka ...včetně odkazů na jednotlivé poštovní správy, národní filatelistické organizace a poštovní muzea.

2014/01/04

ČESKO (Praha) - Přednáška o před známkových dopisech

Ve čtvrtek 2. ledna 2014 se v Praze v rámci XXXIV. cyklu odborných přednášek o poštovní historii a současnosti pořádaného Klubem filatelistů, sběratelů specializovaných oborů 00-15 uskutečnila přednáška pana Ing. Ladislava Helcla na téma "Před známkové dopisy okresu Litoměřice".


Bohatě navštívená přednáška jak členy Klubu, tak i dalšími zájemci o poštovní historii, nabídla seznámení s poštovní historií před 1. červnem 1850 (den vydání prvních rakouských známek) na území dnešního okresu Litoměřice. Tedy s poštovními úřady Budyně, Doksany, Litoměřice, Lovosice, Terezín, Třebenice, a Úštěk (v abecedním pořadí). To vše na mimořádných celistvostech, které se autorovi přednášky - panu Ladislavu Helclovi - podařilo sesbírat za desítky let.

Dopis zaslaný prostřednictvím poštovního úřadu v Úštěku roku 1848 do Londýna, přes Berlín a Hamburk.

Na webových stránkách Klubu filatelistů 00-15 je možno si prezentované materiály prohlédnout. Odkaz zde. Zároveň na stejných stránkách byla zveřejněna i obsáhlá fotoreportáž z klubového odpoledne. Odkaz zde.


Žádné komentáře:

Okomentovat