Informační blog o aktuálním dění ve filatelii... poštovní známky, dopisnice, příležitostná poštovní razítka, filatelistické výstavy a veletrhy, a to nejen z Česka ...včetně odkazů na jednotlivé poštovní správy, národní filatelistické organizace a poštovní muzea.

2014/01/22

ČESKO - Cenné nálepky APOST a další zjištěné vady

O výrobních vadách cenných nálepek APOST jsme Vás již informovali v několika článcích, průběžně zveřejňovaných na našem blogu. Tentokrát se jedná o poštu "262 42 ROŽMITÁL POD TŘEMŠÍNEM".


Na cenné nálepce systému APOST použité na služebním dopise chybí nad písmenem "R" ("TŘEMŠÍNEM") v dvouřádkovém názvu pošty háček. Vzhledem k tomu, že v tomto případě jde o celistvost zasílanou jako "Věc poštovní služby", je v levém horním rohu otištěno i služební razítko pošty, na kterém je patrný správný název.   


Tato celistvost je nabízena v e-shopu NEWSPHILA za částku 285,00 CZK, na tomto odkazu zde. Vzhledem k tomu, že se jedná o celistvost z roku 2004, tedy deset let starou, je zřejmé, že tato výrobní vada nebyla na cenných nálepkách APOST používána dlouhou dobu. Ostatně to je patrné i z výsledku vyhledávání pošty "ROŽMITÁL POD TŘEMŠÍNEM" v e-shopu - relevantní materiály je možno zobrazit zde.


Charakterem se jedná o podobnou chybu, jako v případě pošty "543 72 RUDNÍK U VRCHLABÍ", kde chyběla čárka nad písmenem "I" ("RUDNÍK").


Pro sběratele cenných nálepek APOST, případně i pro sběratele poštovní historie, je nutno připomenout, že v e-shopu NEWSPHILA je k dnešnímu dni celkem 7.869 kusů sběratelských materiálů z oblasti systému APOST z období od roku 1993 do současnosti (jak jednotlivých nálepek, tak i celistvostí). Hlavní odkaz je zde, dále je možno jej filtrovat dle jednotlivých typů cenných nálepek APOST (I., II., a III. typ), a podle jejich stavu (vystřižené či na celistvostech).


Aktuálně (27.01.2014): Děkujeme panu ing. Zdeňkovi Reindlovi ze Zábřehu za doplnění doby, od které byly cenné nálepky APOST s textem "262 42 ROŽMITÁL POD TREMŠÍNEM" dodány na poštu a používány - jednalo se o měsíc červenec 2004. 






Aktuální tiskový servis společnosti NEWSPHILA. V souvislosti s výrobními vadami cenných nálepek APOST  jsme na stránkách blogu NEWSPHILA zveřejnili následující texty:
01.10.2012
20.11.2013
ČESKO - Další výrobní vada cenné nálepky systému APOST!
22.01.2014
ČESKO - Cenné nálepky APOST a další zjištěné vady

Žádné komentáře:

Okomentovat