Informační blog o aktuálním dění ve filatelii... poštovní známky, dopisnice, příležitostná poštovní razítka, filatelistické výstavy a veletrhy, a to nejen z Česka ...včetně odkazů na jednotlivé poštovní správy, národní filatelistické organizace a poštovní muzea.

2013/06/12

SPOLEČNÉ VYDÁNÍ - 1150. výročí příchodu sv. Cyrila a Metoděje na Velkou Moravu (aršíky)


Dnes - ve středu 12. června 2013 - je vydáváno společné vydání příležitostných poštovních známek (aršíků) pod názvem "1150. výročí příchodu sv. Cyrila a Metoděje na Velkou Moravu". Jedná se o vydání poštovních správ České republiky, Slovenské republikyStátu Vatikán a Bulharské republiky.


Česká republika (respektive státní podnik Česká pošta) vydává aršík se známkou nominální hodnoty 35,00 CZK v celkovém nákladu 62.000 kusů.


Kromě vlastního aršíku je standardně vydávána obálka prvního dne vydání (FDC) a list s nalepenou poštovní známkou.


Slovenská republika (respektive akciová společnost Slovenská pošta) vydává aršík se známkou nominální hodnoty 1,60 EUR v celkovém nákladu 70.000 kusů.


Kromě vlastního aršíku je standardně vydávána obálka prvního dne vydání (FDC), příležitostný tisk (číslovaný, v černé barvě) a mincovní dopis. FDC jsou vydávány ve dvou provedeních (s aršíkem a se známkou s aršíku).


Stát Vatikán (respektive poštovní správa Státu Vatikán) vydává aršík se známkou nominální hodnoty 1,90 EUR v celkovém nákladu 120.000 kusů.


Kromě vlastního aršíku je standardně vydávána obálka prvního dne vydání (FDC).


Bulharská republika (respektive Bulharská pošta) vydává aršík se známkou nominální hodnoty 3,20 BGN (bulharský lev).


Kromě vlastního aršíku je standardně vydávána obálka prvního dne vydání (FDC).

Žádné komentáře:

Okomentovat