Informační blog o aktuálním dění ve filatelii... poštovní známky, dopisnice, příležitostná poštovní razítka, filatelistické výstavy a veletrhy, a to nejen z Česka ...včetně odkazů na jednotlivé poštovní správy, národní filatelistické organizace a poštovní muzea.

2013/06/12

SLOVENSKO (Bratislava) - Bratislavské sběratelské dni a příležitostná razítka

O veletrhu poštovních známek "Bratislavské sběratelské dni (BZD)", který se konal v pátek a sobotu minulý týden (7. a 8. června 2013) v Bratislavě , a k této příležitosti vydávaným ceninám, jsme Vás již informovali v samostatném článku zde.

Ještě zbývá připomenout všechna používaná příležitostná poštovní razítka a.s. Slovenská pošta.


První, s motivem "fotografa" a s textem "BRATISLAVSKÉ SBĚRATELSKÉ DNI 2013" používala příležitostná poštovní přepážka pošty "BRATISLAVA 5" dne 7. června 2013. Autorem grafického návrhu byl pan Adrian Ferda.

(foto: rubrika Bratislava, článek: "Nejfotografovanější sochou na korzu je Čumil", zdroj: sme.sk, datum: 07.07.2006)

Samotnou sochu naleznete při procházce Bratislavou v Laurinské ulici, kde se i Vás bude snažit bratislavský "paparazzi" nenápadně "fotografovat" zpoza rohu.   


Druhé, s grafickým motivem z vítězné známky včetně jejího popisu "CARPOFORO TENCALA: SALA TERRENA" a s textem "ANKETA O NEJKRÁSNĚJŠÍ SLOVENSKOU POŠTOVNÍ ZNÁMKU 2012" používala příležitostná poštovní přepážka pošty "BRATISLAVA 5" rovněž dne 7. června 2013.


Mimochodem - rozsáhlý článek věnovaný nejkrásnější slovenské poštovní známce roku 2012 naleznete na našich stránkách na tomto odkazu zde.


Třetí, s motivem "napoleonského vojáka" a s textem "BRATISLAVSKÉ SBĚRATELSKÉ DNI 2013" používala příležitostná poštovní přepážka pošty "BRATISLAVA 5" dne 8. června 2013. Autorem grafického návrhu byl pan Adrian Ferda.

(foto: rubrika Bratislava, článek: "Nejfotografovanější sochou na korzu je Čumil", zdroj: sme.sk, datum: 07.07.2006)

Samotnou sochu vojáka (autor: pan Juraj Meliš) naleznete opírající se o lavičku na bratislavském Hlavním náměstí.   


Čtvrté a zároveň poslední příležitostné poštovní razítko, s textem "20. VÝROČÍ VZNIKU SLOVENSKÉHO OLYMPIJSKÉHO VÝBORU" používala příležitostná poštovní přepážka pošty "BRATISLAVA 5" dne 8. června 2013. Autorem grafického návrhu byl pan Peter Buček.

Všechna příležitostná poštovní razítka jsou dalších sedm dní k dispozici na poště "BRATISLAVA 5" pro případné dodatečné otisky.

Žádné komentáře:

Okomentovat