Informační blog o aktuálním dění ve filatelii... poštovní známky, dopisnice, příležitostná poštovní razítka, filatelistické výstavy a veletrhy, a to nejen z Česka ...včetně odkazů na jednotlivé poštovní správy, národní filatelistické organizace a poštovní muzea.

2013/06/29

SLOVENSKO - Vyjde nezoubkovaný aršík sv. Cyril a Metoděj!


V rámci výstavy "Cyrilo-metodějské motivy na poštovních známkách", která bude otevřena v pátek 5. července 2013 v Nitre bude vydána speciální publikace.


Ta vychází k 20. výročí založení akciové společnosti Slovenská pošta a na počest 1150. výročí  první písemné zprávy o listovní zásilce z území dnešního Slovenska - doručené poselstvem knížete Rastislava byzantskému císaři Michalovi III. do Konstantinopole.


Kniha vychází v nákladu 2.000 kusů a její součástí je i číslovaný nezoubkovaný aršík "1150. výročí příchodu sv. Cyrila a Metoděje na Velkou Moravu". Cena publikace bude 23,00 EUR.  


Lze oprávněně předpokládat, že se tento nezoubkovaný aršík stane vyhledávaným materiálem pro všechny sběratele, kteří budou chtít mít ve své sbírce veškeré materiály vydané k tomuto výročí od zúčastněných poštovních správ.

Žádné komentáře:

Okomentovat