Informační blog o aktuálním dění ve filatelii... poštovní známky, dopisnice, příležitostná poštovní razítka, filatelistické výstavy a veletrhy, a to nejen z Česka ...včetně odkazů na jednotlivé poštovní správy, národní filatelistické organizace a poštovní muzea.

2013/06/15

SLOVENSKO - Zvěrokruh a personalizované kupony

V pátek - 7. června 2013 - vydala akciová společnost Slovenská pošta jedno známkovou emisi "Zvěrokruh", která je primárně určena k používání při službě výroby kuponů s motivy dle požadavků zákazníků.


Motiv známky byl zvolen neobyčejně vhodně, neboť motiv zvěrokruhu je námětově velice neutrální. Lze tak předpokládat vyšší zájem o objednávání personifikovaných kuponů právě se známkou s tímto motivem. Autorem výtvarného motivu známky je pan Adrian Ferda.


Známka nominální hodnoty "T2 50g" (v den vydání ekvivalent hodnoty 0,45 EUR) má katalogové označení 0541. Byla vydána v upravených tiskových listech (UTL) o osmi známkách a osmi kuponech.


Pro první personifikovaný kupon byla zvolena propagace hokejového klubu HC Slovan Bratislava. Celkem bylo vydáno 220.000 kusů známek (a samozřejmě i kuponů).


Upravené tiskové listy (UTL) byly vytištěny v akciové společnosti Poštovní tiskárna cenin Praha tiskovou technikou ofsetu v celkovém nákladu 27.500 kusů UTL.


Společně se známkou byla v tento den vydána i obálka prvního dne vydání (FDC), katalogové označení 0541 FDC, s vylepenou známkou a personifikovaným kuponem (na pravé straně). Obálky vytiskla technikou ofsetu akciová společnost Kasico v Bratislavě v celkovém nákladu 3.100 kusů. Autorem námětu obrazové části obálky byl opět pan Adrian Ferda. Prodejní cena obálky prvního dne vydání (FDC) byla 1,35 EUR.

Žádné komentáře:

Okomentovat