Informační blog o aktuálním dění ve filatelii... poštovní známky, dopisnice, příležitostná poštovní razítka, filatelistické výstavy a veletrhy, a to nejen z Česka ...včetně odkazů na jednotlivé poštovní správy, národní filatelistické organizace a poštovní muzea.

2013/06/14

JIŽNÍ KOREA - Společné vydání se Slovenskem

O společném vydání Slovenské republiky a Korejské republiky v souvislosti s 20. výročím navázání diplomatických styků, jsme Vás již informovali v článku "SLOVENSKO - Společné vydání s Korejskou republikou".


V původním článku nebyly zobrazeny obálky prvního dne vydání (FDC) vydané slovenskou poštovní správou, což tímto napravujeme.


Jednotlivá FDC je prodávána za 1,90 EUR (obě 3,80 EUR), tištěny byly v bratislavské tiskárně TAB s.r.o., každá v nákladu 3.100 kusů.


Známka Korejské republiky s motivy uměleckého souboru Lučnica má hodnotu 270,00 KRW (jihokorejský won), určitou zajímavostí je po pravé straně známky hnědožlutý "pruh" s motivem druhé známky ze série. 


Stejnou hodnotu - 270,00 KRW má známka s motivy epického zpěvu Pansori. I tato známka má v pravé části "pruh" s motivy předchozí známky.


Obě známky jsou tištěny v přepážkovém listu (PL) o 20 známkách v šachovnicovém uspořádání (4 x 5 známek). Celková nominální hodnota přepážkového listu činí 5.400,00 KRW (jihokorejský won). 
Pro představu, včerejší (13.06.2013) směnný kurz vůči české koruně (CZK) vyhlášený Českou národní bankou činil 100,00 KRW = 1,703 CZK. Nominální hodnota celého přepážkového listu by tak prostým přepočtem činila 92,00 CZK.  

Žádné komentáře:

Okomentovat