Informační blog o aktuálním dění ve filatelii... poštovní známky, dopisnice, příležitostná poštovní razítka, filatelistické výstavy a veletrhy, a to nejen z Česka ...včetně odkazů na jednotlivé poštovní správy, národní filatelistické organizace a poštovní muzea.

2012/09/30

ČESKO - Změna podmínek pro tisk známek s kupony pro přítisky (?!)

Státní podnik Česká pošta pravděpodobně změnil praxi pro zadávání známek s potištěnými personifikovanými kupony. Doposud podle "Obchodních podmínek pro prodej známek s kupony pro přítisky a obálek s přítiskem" (odkaz na původní znění, zatím stále na stránkách s.p. Česká pošta vystavené je zde) podle kapitoly "4.3. Společná ustanovení pro velkosériovou objednávku a malosériovou objednávku", článku 4.3.4. (citujeme):  

"K jednotlivé objednávce, bez ohledu na počet objednaných tiskových listů, je možno přiložit jen jednu obrazovou předlohu pro přítisk na hlavní kupony a dva texty, fotografie, či drobné grafické prvky pro umístění na doplňkové kupony, které jsou umístěny na pravém okraji tiskového listu."


nebylo možné požadovat více než jeden motiv na devíti kuponech umístěných mezi známkami a v levém poli tiskového listu. Spodní dva kupony po pravé straně tiskového listu mohly být potištěny dalšími (i jinými) texty či obrázky.


Vzorový případ: tiskový list vydaný k "Roku Josefa Václava Sládka", kterým je připomenuto sté výročí úmrtí tohoto národního básníka. V případě zájmu o jeho zakoupení je možno využít tohoto odkazu zde.


Dne 21. září 2012 byl vydán tiskový list "Celní správa České republiky - česko-slovenská vzájemnost" v nákladu 200 kusů, který obsahuje v hlavních dvanácti polích tři různé (3x 3) kupony - znak celní správy České republiky, logo Celní unie, a znak finanční správy Slovenské republiky. 



Nezbývá než věřit, že jsou skutečně změněné podmínky pro všechny zákazníky bez rozdílu v tomto segmentu služeb České pošty s.p., tedy že objednatel tohoto vydání - Spolek celníků České republiky (Všenorská 180, 252 02 JÍLOVIŠTĚ) nemá vyjednány nadstandardní podmínky pro vydávání těchto materiálů.

O dalších poznatcích ohledně tohoto vydání Vás budeme na stránkách našeho blogu informovat. 

Žádné komentáře:

Okomentovat