Informační blog o aktuálním dění ve filatelii... poštovní známky, dopisnice, příležitostná poštovní razítka, filatelistické výstavy a veletrhy, a to nejen z Česka ...včetně odkazů na jednotlivé poštovní správy, národní filatelistické organizace a poštovní muzea.

2012/09/29

ČESKO - Pamětní list k výstavě poštovních známek

U příležitosti konání filatelistické výstavy LIDICE 2012 vydalo ve čtvrtek 20. září 2012 oddělení Známkové tvorby státního podniku Česká pošta nový pamětní list. Vylepená známka "70. výročí vyhlazení Lidic" je nominální hodnoty 20,00 CZK (katalogové označení: 0722). 



Známka byla oražena příležitostným poštovním razítkem používaným na poště "273 54 LIDICE" ve dnech 8. června, a 20. až 21. září 2012 s textem "Filatelistická výstava 2012", doplněným vlastním logem výstavy, jeho autorkou je paní Tereza Veselá.


Celkem bylo vydáno 2.000 kusů pamětních listů (číslovaných od 0050901 do 0052900), katalogové označení vydavatele je: PLZ 23, prodejní cena je 30,00 CZK.


Domnívám se, že tento pamětní list je poněkud na "hraně" vkusu. Vzhledem k charakteru jeho vydání - konání filatelistické výstavy - by bylo vhodnější použít známku s poštovním či filatelistickým motivem, nikoliv zeď, jako symbol nacistických poprav. 

Ostatně obdobně lze hovořit o používání příležitostného poštovního razítka propagujícího výstavu poštovních známek v den 70. výročí vyhlazení obce nacisty... Pokud nezbyly prostředky na zaplacení razítka připomínající toto smutné výročí, bylo by vhodnější (než jakási "náhrada") nepoužívat na lidické poště v tento den příležitostné razítko žádné...

Některé z nově vydaných i starších Pamětních listů vydávaných oddělením Známková tvorba státního podniku Česká pošta si můžete právě teď zakoupit v E-shopu NEWSPHILA  na tomto odkazu zde

Žádné komentáře:

Okomentovat