Informační blog o aktuálním dění ve filatelii... poštovní známky, dopisnice, příležitostná poštovní razítka, filatelistické výstavy a veletrhy, a to nejen z Česka ...včetně odkazů na jednotlivé poštovní správy, národní filatelistické organizace a poštovní muzea.

2012/09/11

ČESKO - Dny evropského dědictví 2012

V rámci článku o výstavě "Europa Jagellonica 1386-1572", který jsme před několika dny na našem blogu NEWSPHILA zveřejnili, velká role patřila městu Kutná Hora, kde se uskutečňuje první část výstavy. S tímto městem se však setkáváme i na další dopisnici.


Vlajka města Kutná Hora, okres Kutná Hora. List tvoří žlutá žerďová a červená vlající část. Ve žlutém poli černá do středu listu obrácená orlice se žlutou korunou a červenou zbrojí. V červeném poli bílý dvouocasý lev ve skoku se žlutou korunou a zbrojí. Obě figury stojí pravou nohou na hnědých topůrkách zkřížených bílých hornických kladívek a drží žlutý kalich převýšený žlutou, červeně podšitou císařskou korunou. 


Dne 6. září 2012 byla vydána nová příležitostná poštovní dopisnice "Dny evropského dědictví 2012", na kterých figuruje dominanta Kutné Hory - chrám svaté Barbory. Proč právě Kutná Hora? Národní zahájení EHD (European Heritage Days) proběhlo od pátku 7. do neděle 9. září 2012 právě v tomto městě.


Samotné "Dny evropského dědictví 2012" probíhají v České republice v termínu od soboty 8. do neděle 16. září 2012.



Příležitostná poštovní dopisnice s natištěnou známkou vzoru "Poštovní trubka" nominální hodnoty "A" (tuzemské výplatné, v době vydání ekvivalent 10,00 CZK) byla vydána v limitovaném nákladu 1.000 kusů. Lze ji zakoupit v e-shopu "www.newsphila.com", případně po odklepnutí odkazu přímo zde.

Žádné komentáře:

Okomentovat