Informační blog o aktuálním dění ve filatelii... poštovní známky, dopisnice, příležitostná poštovní razítka, filatelistické výstavy a veletrhy, a to nejen z Česka ...včetně odkazů na jednotlivé poštovní správy, národní filatelistické organizace a poštovní muzea.

2012/09/14

ČESKO - Cestovatel A. V. Frič na známce!

Ve středu 5. září 2012 byla vydána nová příležitostná poštovní známka České republiky pod názvem "Cestovatel Alberto Vojtěch Frič (1882-1944)". Známka nominální hodnoty 10,00 CZK (tuzemské výplatné za standardní dopis do hmotnosti 50 gramů) má katalogové označení 0734


Autorem grafického návrhu je pan Jan Kavan. Známka je tištěna plno barevným ofsetem v arších po padesáti kusech, autorem liniové kresby je pan Václav Fajt.


Společně se známkou je vydána i jedna obálka prvního dne vydání (FDC, katalogové označení 0734 FDC). Autorem rytiny motivu obrazové části FDC je pan Václav Fajt, autorem grafického návrhu pan Jan Kavan. Obálka je vydána v nákladu 3.800 kusů. 


Česká pošta s.p. k tomuto vydání známky vydala i tradiční list s nalepenou známkou opatřenou otiskem příležitostného razítka z FDC (tzv. nálepní list, katalogové označení 0734 NL). Výše nákladu nebyla zatím jeho vydavatelem oznámena.

Žádné komentáře:

Okomentovat