Informační blog o aktuálním dění ve filatelii... poštovní známky, dopisnice, příležitostná poštovní razítka, filatelistické výstavy a veletrhy, a to nejen z Česka ...včetně odkazů na jednotlivé poštovní správy, národní filatelistické organizace a poštovní muzea.

2012/03/21

SLOVENSKO - Vyprodáno... (!)

Když jsme na stránkách tohoto blogu v minulém týdnu oznamovali vydání nové celiny Slovenské republiky - pohlednice "Velikonoce 2012" s natištěnou poštovní známkou hodnoty 0,40 EUR, netušili jsme, že její prodej bude tak rychlý...  


Na stránkách slovenského POFISu v rubrice "Pofisfórum" se objevila pochvalná reakce nad vydáním této celiny, zároveň však i dotaz, proč nejde pohlednici koupit alespoň na "hlavních" poštách větších měst?


Odpověď byla velmi překvapivá. Distribuce proběhla, a ... je vyprodáno! Jistě k tomu přispěly dvě skutečnosti, první - celina vyšla ve velmi malém nákladu 3.520 kusů (i když po bitvě je každý generál...), druhá - vydavateli se povedlo zvolit velmi kvalitní námět v perfektním grafickém provedení. A tak někde kritizovaná vyšší cena (celková prodejní cena byla 0,80 EUR, tedy dvojnásobek nominální hodnoty natištěné známky) neměla na prodejnost žádný vliv.  


A tak sběratelé, kteří si stačili celinu zakoupit mají ve sbírce hodnotný materiál, to lze říci i o celinách použitých v poštovním provozu. Budou rovněž dobrým sběratelským materiálem. Kdo v tomto pomyslném "klání" pravděpodobně nezvítězil, jsou námětoví sběratelé... Zmíněnou celinu budou muset shánět pravděpodobně za daleko vyšší cenu, než byla ta pořizovací...      

Žádné komentáře:

Okomentovat