Informační blog o aktuálním dění ve filatelii... poštovní známky, dopisnice, příležitostná poštovní razítka, filatelistické výstavy a veletrhy, a to nejen z Česka ...včetně odkazů na jednotlivé poštovní správy, národní filatelistické organizace a poštovní muzea.

2012/03/02

NĚMECKO (Mnichov) - Veletrh poštovních známek a dvě nová vydání známek

Jak jsme již včera na našich stránkách informovali, v rámci doprovodných akcí k 15. Mezinárodnímu veletrhu poštovních známek v německém Mnichově, vychází pět obálek (bez natištěné známky) s námětovým motivem. 


Jako čtvrtou v pořadí jsme zobrazili obálku určenou k doplnění poštovní známky "Gerhard Merkator", tato emise byla vydána spolkovou poštou právě včera - ve čtvrtek 1. března 2012.


Gerhard Mercator (latinsky Gerardus) (narozen: 5. března 1512 v Rupelmonde, zemřel 2. prosince 1594 v Duisburgu) byl vlámský kartograf a matematik německého původu. Je po něm pojmenováno Mercatorovo zobrazení. Mercator také vymyslel novou metodu výroby glóbů (zemských i nebeských), která umožnila jejich pozdější hromadnou produkci.


Známka hodnoty 2,20 EUR vychází v malých tiskových listech, které obsahují celkem deset známek (celková hodnota listu je tak 22,00 EUR).


Poslední - pátá - obálka je věnována vydání smuteční známky, která vyšla rovněž včerejšího dne.


Smuteční známka je vydávána v hodnotě 0,55 EUR, je tedy určena pro běžný poštovní provoz.


I toto vydání vychází v malých tiskových listech, které obsahují celkem deset kusů známek (celková hodnota listu je 5,50 EUR). 


Žádné komentáře:

Okomentovat