Informační blog o aktuálním dění ve filatelii... poštovní známky, dopisnice, příležitostná poštovní razítka, filatelistické výstavy a veletrhy, a to nejen z Česka ...včetně odkazů na jednotlivé poštovní správy, národní filatelistické organizace a poštovní muzea.

2012/03/01

NĚMECKO (Mnichov) - 15. mezinárodní veletrh poštovních známek

Dnešního dne byl otevřen v pořadí již patnáctý Mezinárodní veletrh poštovních známek v německém Mnichově. Již v předchozích článcích našeho blogu NEWSPHILA jsme Vás informovali o používaných příležitostných razítkách a společném vydání poštovních správ Německa a Vatikánu.



Známky a aršíky Vatikánu jsme již představili, nyní zbývá vydání Německa. Německá pošta právě dnes vydává aršík "500 let Sixtinské madony", se známkou hodnoty 0,55 EUR. Aršíky byly tištěny vícebarevným ofsetem v tiskárně Bagel Security Print GmbH&Co. KG sídlící v Mönchengladbachu.



Obě poštovní správy - Německa a Vatikánu - připravily společnou obálku prvního dne vydání (FDC), která dnes vychází v limitovaném nákladu 2.000 kusů. 


Jediné, co v tomto případě není limitované je její cena - celkem 16,95 EUR. I přes tuto cenu se zatím zdá, že prodat celý náklad nebude složité... 

Žádné komentáře:

Okomentovat