Informační blog o aktuálním dění ve filatelii... poštovní známky, dopisnice, příležitostná poštovní razítka, filatelistické výstavy a veletrhy, a to nejen z Česka ...včetně odkazů na jednotlivé poštovní správy, národní filatelistické organizace a poštovní muzea.

2011/11/18

ČESKO - O nejznámějším padělku emise Hradčany

Vždy jsme rádi, když na těchto stránkách můžeme referovat o nové publikaci, která potěší nejednoho sběratele poštovních známek. Dnes představujeme říjnovou novinku, knihu pana Zdeňka Filípka "Weipert falzum", kterou ocení zejména sběratelé první emise československých známek - Muchových Hradčan.


Nosným tématem publikace jsou tzv. "vejprtské padělky" ke škodě pošty, ať již v nepoužitém stavu, či na ojedinělých materiálech prošlých poštovním provozem. Zároveň je připojen katalogový přehled. Kniha formátu 153 x 220 mm obsahuje 40 barevných stran, text je uváděn v češtině, němčině a angličtině. V říjnu 2011 vydala brněnská MERKUR-REVUE s.r.o., konečná prodejní cena je 140,00 CZK.


Kniha ve třídě literatury na "První česko-slovenské filatelistické výstavě VYSOKÉ MÝTO 2011" obdržela zlatou medaili. Za informační blog NEWSPHILA touto cestou gratulujeme jak autorovi, tak i vydavateli této publikace. 

Žádné komentáře:

Okomentovat