Informační blog o aktuálním dění ve filatelii... poštovní známky, dopisnice, příležitostná poštovní razítka, filatelistické výstavy a veletrhy, a to nejen z Česka ...včetně odkazů na jednotlivé poštovní správy, národní filatelistické organizace a poštovní muzea.

2011/11/12

ČESKO - Nový svazek Monografie

V rámci "Dne české filatelie" byl představen nový svazek "Monografie". V rámci řady publikací vydavatelství POFIS vydávané pod názvem "Monografie československých a českých známek a poštovní historie" byl vydán již ve 2. vydání XX. díl autora Jiřího Kratochvíla pod názvem "Historický vývoj názvů pošt a poštoven v českých zemích".


Součástí svazku je i populární "černotisk" - tentokrát otisk rytiny 13,00 CSK známky (katalogové označení CS 0510) z emise "75. výročí Světové poštovní unie (UPU)" vydané 20. května 1949 československou poštovní správou - vydaný v karmínové barvě.


Druhé vydání bylo velmi podstatně rozšířeno - první (vydané před deseti lety) obsahovalo 212 stran, vydání současné obsahuje 368 stran. Publikace je nabízena v rámci Zásilkové služby PROFIL za cenu 498,00 CZK.

Žádné komentáře:

Okomentovat