Informační blog o aktuálním dění ve filatelii... poštovní známky, dopisnice, příležitostná poštovní razítka, filatelistické výstavy a veletrhy, a to nejen z Česka ...včetně odkazů na jednotlivé poštovní správy, národní filatelistické organizace a poštovní muzea.

2011/11/09

ČESKO - Nová emise "Vánoce"

Dnes - ve středu 9. listopadu 2011 - vychází dvě emise poštovních známek České republiky. O první z nich - "Umělecká díla na známkách" - jsme Vás na stránkách tohoto blogu již informovali. Druhou emisí je známka "Vánoce".


Je vydána s nominální hodnotou "A" (v den vydání ekvivalent 10,00 CZK, výplatné za standardní dopis v tuzemsku hmotnosti do 50 gramů), katalogové označení vydavatele je 0707. Určitou zajímavostí je, že na okrajích tiskových listů (po padesáti kusech známek) je natištěn čárový kód. Druhá zajímavost je, že obdobná "známka" již byla natištěna na vánoční pohlednici vydané Českou poštou s.p. již 15. září letošního roku.



Dobrou zprávou pro sběratele je skutečnost, že právě od dnešního dne (až do pátku 11. listopadu 2011) je na hlavní poště "110 00 PRAHA 1" používáno příležitostné poštovní razítko s motivem Vánoc, které velmi vhodně doplňuje obě vydané ceniny. Jeho autorem je rovněž Dušan Kállay.


  

Žádné komentáře:

Okomentovat