Informační blog o aktuálním dění ve filatelii... poštovní známky, dopisnice, příležitostná poštovní razítka, filatelistické výstavy a veletrhy, a to nejen z Česka ...včetně odkazů na jednotlivé poštovní správy, národní filatelistické organizace a poštovní muzea.

2018/04/04

ČESKO - Nové poštovní známky (CZ 0976) "Osobnosti: Eduard Štorch"

Dnes - ve středu 4. dubna 2018 - vychází nová příležitostná poštovní známka České republiky pod názvem emise "Osobnosti: Eduard Štorch". Její nominální hodnota je 19,00 CZK, je primárně určena k vyplácení standardních listovních zásilek do hmotnosti 50 gramů v tuzemsku.

CZ 0976

Poštovní známka připomíná význačného českého archeologa a spisovatele Eduarda Štorcha (1878-1956), svým grafickým řešením zobrazuje v levé části pohled do tváře Eduarda Štorcha v jeskyni s odleskem "pravěkého" ohně, v pravé části s výhledem do krajiny se dvěma mamuty.  
Autorem výtvarného návrhu je pan Zdeněk Daněk. Známka (katalogové označení CZ 0976) je tištěna ofsetem, na pošty je dodávána v přepážkových listech po padesáti kusech.

CZ 0976 FDC

Společně se známkou je vydávána i obálka prvního dne vydání (FDC), a to v celkovém nákladu 3.200 kusů. Její katalogové označení je CZ 0976 FDC, prodejní cena v den vydání je 35,00 CZK.


Motiv razítka prvního dne vydání tvoří motiv pěstního klínu v oválu, doplněný v levé části datem vydání "4.4.2018", ve pravé části názvem "OSTROMĚŘ".


Námětem obrazové části obálky prvního dne je v její levé části motiv mamuta, "pravěké jeskyně", ohně a několika sedících postav, doplněný o písmena "FDC".

Žádné komentáře:

Okomentovat