Informační blog o aktuálním dění ve filatelii... poštovní známky, dopisnice, příležitostná poštovní razítka, filatelistické výstavy a veletrhy, a to nejen z Česka ...včetně odkazů na jednotlivé poštovní správy, národní filatelistické organizace a poštovní muzea.

2018/04/02

ČESKO - Jubilejní výstava oddělení Známkové tvorby s.p. Česká pošta

Ve středu 4. dubna 2018 se v prostorách bývalé prodejny filatelie v prvním patře dvorany hlavní pošty "110 00 PRAHA 1" v Jindřišské ulici (od 13.00, resp. 15.00 hodin) uskuteční v pořadí již stá - a tedy jubilejní - výstava oddělení Známkové tvorby státního podniku Česká pošta.


Jak je již dobrým zvykem představí v ten den vydané poštovní známky České republiky, jejich autory a tvůrce, a samozřejmě i zástupce tiskárny. Tentokrát, protože výstava bude jubilejní, oddělení Známkové tvorby k tomuto dni vydalo devítiblok poštovních známek s kupóny, které připomínají kresby některých autorů poštovních známek.


Jsou to pánové Dušan Kállay, Bedřich Housa, Zdeněk Netopil, Jaroslav Tvrdoň, Václav Fajt, Vladimír Suchánek, Bohumil Šneider, Martin Srb, Petr Ptáček, Martin Srb, a Miloš Ondráček. Devítiblok je s označením "V", tedy s přítiskovými kupóny vydaný v nákladu nad 200 kusů, tištěný ofsetem. Prodávat se bude na filatelistické přepážce hlavní pošty v Praze.

Žádné komentáře:

Okomentovat