Informační blog o aktuálním dění ve filatelii... poštovní známky, dopisnice, příležitostná poštovní razítka, filatelistické výstavy a veletrhy, a to nejen z Česka ...včetně odkazů na jednotlivé poštovní správy, národní filatelistické organizace a poštovní muzea.

2013/12/02

SLOVENSKO (Liptovský Mikuláš) - Inaugurace poštovní známky a příležitostné razítko

V pátek - 6. prosince 2013 - se v Liptovském Mikuláši, v prostorách galerie "RUMANSKÝ ART CENTRE" (adresa: ulice E. Š. Martinčekovej 4506/4, u Daňového úřadu) od 13.00 hodin uskuteční slavnostní inaugurace příležitostné poštovní známky vydané ke Dni poštovní známky.


Známka nominální hodnoty 0,65 EUR vychází s podtitulem "Pocta Igorovi Rumanskému (1946-2006)". Kromě vlastní inaugurace bude možno shlédnout výstavu grafické tvorby pánů Igora Rumanského & Rudolfa Cigánika se zaměřením na poštovní známku.


V souvislosti s inaugurací známky bude ve stejný den na poště "LIPTOVSKÝ MIKULÁŠ 1" používáno ruční příležitostné poštovní razítko, jehož autorem je pan Adrian Ferda. Dominantním motivem je kresba ženské postavy, v horním polokruhu ohraničená textem "POCTA IGOROVI RUMANSKÉMU (1946-2006)", ve spodním polokruhu datem používání a názvem pošty. 


Razítko bude na poště "LIPTOVSKÝ MIKULÁŠ 1" k dispozici dalších sedm dní pro případné dodatečné otisky.







Aktuální tiskový servis společnosti NEWSPHILA. V souvislosti s vydáním emise příležitostných poštovních známek "Den poštovní známky: Pocta Igorovi Rumanskému (1946-2006)" jsme na stránkách blogu NEWSPHILA zveřejnili následující texty:
02.12.2013
SLOVENSKO (Liptovský Mikuláš) - Inaugurace poštovní známky a příležitostné razítko
06.12.2013
SLOVENSKO - Nová emise známek "Den poštovní známky"

Žádné komentáře:

Okomentovat