Informační blog o aktuálním dění ve filatelii... poštovní známky, dopisnice, příležitostná poštovní razítka, filatelistické výstavy a veletrhy, a to nejen z Česka ...včetně odkazů na jednotlivé poštovní správy, národní filatelistické organizace a poštovní muzea.

2013/12/24

ČESKO - O dárku pod vánoční stromeček a vlakové poště...

Právě dnes jsem se svém e-mailu nalezl nečekaný vánoční dárek. Pan Petr Študent, šéfredaktor časopisu Československá vlaková pošta, mi sdělil radostnou zprávu. První číslo roku 2014 vyjde již 13. ledna a to celobarevně! A tak dárek pod stromeček vlastně nedostávám jen já, ale všichni odběratelé tohoto zajímavého časopisu.


A co vlastně celobarevný časopis "Československá vlaková pošta" č. 1/2014 (s podtitulem "magazín o ambulantních poštách vlakem, letadlem a autobusem") nabídne? 
Naleznete v něm bohatě dokumentovaný článek o historii vlakových pošt na Slovensku a Podkarpatské Rusi, s malým ohlédnutím do Uher, v přelomových letech vzniku a budování Československé republiky (1918-1920). 
V rubrice vozový park bude možno se blíže seznámit s třínápravovými železničními poštovními vozy řady "Fy". Článek je jako vždy doplněn množstvím fotografií a plánkem. 
V rubrice vzpomínek si můžete spolu s bývalými pracovníky vlakových pošt, tzv. "ambulanty", připomenout vlakové pošty vyjíždějící z plzeňského hlavního nádraží. 
Rubrika Profil nabídne bližší seznámení s vlakovou poštou Bratislava - Praha číslo "801" a podkarpatskou vlakovou poštou Čop - Užok číslo "1001". 
I v novém čísle bude pokračovat článek o historii nádražní pošty Praha 022 - Masarykovo nádraží, tentokráte po roce 1945.


Časopis je možno objednat na webových stránkách "Československé ambulantní pošty", případně na e-mailu: vlakovaposta@email.cz. Cena časopisu je 99,00 CZK, poštovné (Česká republika) je 17,00 CZK.

Jiří Neumann
NEWSPHILA z.s.p.o.

Žádné komentáře:

Okomentovat