Informační blog o aktuálním dění ve filatelii... poštovní známky, dopisnice, příležitostná poštovní razítka, filatelistické výstavy a veletrhy, a to nejen z Česka ...včetně odkazů na jednotlivé poštovní správy, národní filatelistické organizace a poštovní muzea.

2012/10/03

ČESKO - Světový den pošty

Dnešního dne - ve středu 3. října 2012 - byla vydána jedno známková emise "Světový den pošty - Poštovní muzeum Vyšší Brod". Známka nominální hodnoty 26,00 CZK (katalogové označení 0742) vychází v přepážkových listech po 35 kusech známek. 


Rozměr obrazové části známky je 33 x 33 mm, výtvarný návrh provedl pan Dušan Kállay, emise je tištěna plno barevným ofsetem s liniovou kresbou. 



Společně se známkou je vydávána i obálka prvního dne vydání (FDC), v celkovém nákladu 3.800 kusů (katalogové označení: 0742 FDC). Autorem návrhu obrazové části obálky je rovněž pan Dušan Kállay, rytinu provedl pan Miloš Ondráček. Motivem jsou poštovní skřítci nesoucí ceduli "Poštovní a telegrafní úřad". Prodejní cena FDC je stanovena na částku 33,00 CZK.



Standardně je vydáván státním podnikem Česká pošta i list s nalepenou poštovní známkou (tzv. nálepní list), doplněný o otisk razítka prvního dne vydání. Jeho celkový náklad nebyl vydavatelem oznámen, katalogové označení je: 0742 NL (samotný NL je označen i pořadovým číslem, podle doby vydání v tomto roce jako: 2012/19). Prodejní cena je 28,00 CZK.



Žádné komentáře:

Okomentovat