Informační blog o aktuálním dění ve filatelii... poštovní známky, dopisnice, příležitostná poštovní razítka, filatelistické výstavy a veletrhy, a to nejen z Česka ...včetně odkazů na jednotlivé poštovní správy, národní filatelistické organizace a poštovní muzea.

2012/10/29

ČESKO - Dopisnice k veletrhu BERLIN 2012

Dne 6. října 2012 byla vydána příležitostná poštovní dopisnice k pravidelnému veletrhu poštovních známek pořádaným v Berlíně. Dopisnice "Briefmarkem - Messe Berlin 2012" má natištěnou známku emise "Poštovní dostavník" z roku 2011, nominální hodnoty "E" (výplatné Evropa, v době vydání dopisnice ekvivalent 20,00 CZK).


V obrazové části dopisnice v autorském provedení paní Ireny Vyčítalové je kompozice autorské grafiky a fotografie s dobovou poštovní schránkou s vyobrazením medvěda (symbol Berlína) s použitím dobové ilustrace historických obálek z knihy DAS NEUE BUCH VON DER WELTPOST. Součástí obrazové části je doplňující text s daty výstavy.

Dopisnice byla vydána v nákladu 3.000 kusů, prodejní cena byla stanovena na 25,00 CZK. Ve dnech 6. a 7. října 2012 byla prodávána na stánku České pošty s.p. přímo na veletrhu v Berlíně, od 6. října 2012 je v tuzemsku prodávána v prodejně PostFila Praha, dále na vybraných filatelistických přepážkách státního podniku Česká pošta.

Žádné komentáře:

Okomentovat