Informační blog o aktuálním dění ve filatelii... poštovní známky, dopisnice, příležitostná poštovní razítka, filatelistické výstavy a veletrhy, a to nejen z Česka ...včetně odkazů na jednotlivé poštovní správy, národní filatelistické organizace a poštovní muzea.

2011/07/08

Na Slovensku nejsou "vydavatelské" prázdniny

Na Slovensku Slovenská pošta a.s. nezná "vydavatelské" prázdniny. Již na 29. července plánuje vydat jednoznámkovou emisi "Ján Cikkert (1911-1989)". Známka hodnoty 0,40 EUR bude vydána v arších po padesáti kusech, tisk zajišťuje ofsetem Poštovní tiskárna cenin Praha a.s., grafický návrh známky v podání Kataríny Slaninkové zobrazujeme.


Slovenský hudební skladatel, profesor Ján Cikkert se narodil 29. července 1911 v Banské Bystrici, zemřel 21. prosince 1989 v Bratislave. Stejně jako u jeho velkého vzoru - Leoše Janáčka - i jeho inspirovala lidová hudba. Studoval na Mistrovské akademii v Praze u Vítězslava Nováka, Bedřicha Antonína Wiedermanna a Jaroslava Křičky.  V roce 1966 byl jmenován národním umělcem. Pro více informací lze doporučit slovenské stránky wikipedie na: http://sk.wikipedia.org/wiki/J%C3%A1n_Cikker.

Žádné komentáře:

Okomentovat