Informační blog o aktuálním dění ve filatelii... poštovní známky, dopisnice, příležitostná poštovní razítka, filatelistické výstavy a veletrhy, a to nejen z Česka ...včetně odkazů na jednotlivé poštovní správy, národní filatelistické organizace a poštovní muzea.

2011/06/26

Pozvánka Pardubice - vernisáž výstavy

Ve středu 29. června 2011 se od 17.00 hodin ve Státním okresním archivu v Pardubicích (na adrese: Bělobranské náměstí 1, Pardubice) koná vernisáž poněkud netradiční výstavy, která bude rozhodně zajímat všechny sběratele našich - československých - poštovních známek.


Z výjimečné sbírky pana Jaroslava Míchala z Hradce Králové, která je zaměřena na autogramy významných osobností je vystavena její část, která se věnuje oboru "výtvarníci - tvůrci poštovní známky". Vystavené autogramy patří autorům návrhů, grafikům, rytcům a výtvarníkům, jejichž díla byla použita při tvorbě poštovních známek.


Výstava bude otevřena od 29. června do 12. srpna 2011 v prostorách Státního okresního archivu, otevírací doba - pondělí a středa od 09.00 do 18.00 hodin, pátek od 09.00 do 15.00 hodin. Na výstavu je vstup volný, pozvánka v náhledu zde: Pozvánka Pardubice.

Pro neznalé Pardubic připojujeme mapu s vyznačením umístění budovy archivu na mapě Pardubic (ze stránek archivu). A mimochodem, i na stránkách archivu se dá nalézt mnoho zajímavého (a to nejen pro sběratele).



Zvětšit mapu

Žádné komentáře:

Okomentovat